ג'בילי עורכי דין

חדלות פירעון ושיקום כלכלי

חדלות פירעון מתרחשת כאשר אדם אינו מסוגל לשלם את הוצאותיו וחובותיו מכיוון שההוצאות וההתחייבויות שלו עולים על הכנסותיו ונכסיו. בדרך כלל מומלץ שמישהו יכריז על חדלות פירעון רק כאשר אין פתרון אחר, כגון הסכם פשרה או משא ומתן עם נושים. הכרזה על חדלות פירעון ופנייה לבית המשפט יוזמים תהליך שהיה ידוע בעבר כפשיטת רגל ליחידים ופירוק חברות. עם זאת, ההליך הנוכחי, לפי חוק חדלות הפירעון החדש, קצר ומסורבל פחות מבעבר, אך הוא עדיין כרוך בהגבלות מסוימות לחדל הפירעון. המטרה הסופית של התהליך היא להגיע להכרעה בהקדם האפשרי, בין אם מדובר בהסדר נושים שנערך על ידי החייב ובין אם מדובר בתכנית פירעון שנקבעה על ידי נאמן, ולאחריה יוכל החייב להפטר מחובותיו.

ג'יבלי, משרד עורכי דין בחיפה, מתמחים בנקיטת הליכים משפטיים נגד בנקים ובניהול הליכים נגדם וכן בייצוג אנשים פרטיים ובעלי עסקים בנושאים הקשורים לחדלות פירעון, הסדר חובות והסדרי נושים. 

למשרד עורכי דין ג'יבלי ניסיון וידע עשיר בתחומים אלו, דבר המאפשר הענקת ליווי וייצוג מקצועי ללקוחות המתמודדים עם קשיים כלכליים. ברשותם הידע והכלים לטפל בעניינים משפטיים מורכבים ושואפים לתוצאה הטובה ביותר עבור לקוחותיהם. 

עורכי הדין ג'יבלי עוזרים ללקוחותיהם לנווט במערכת המשפט ופועלים לפתרון הקשיים הפיננסיים שלהם.

חדלות פירעון ושיקום כלכלי - תשובות לכל השאלות

חדלות פירעון ושיקום כלכלי הם שני מונחים משפטיים שמרבית האנשים אינם מכירים, וטוב שכך. מדובר במונחים שבאים לעזור לאנשים אשר נמצאים במצב קשה של חובות, כזה שבו סך הנכסים או ההון שברשותם אינו מצליח לכסות את הסכום אותו הם חייבים לאנשים או גופים שונים. עם זאת, חשוב עדיין להיות מודעים אליהם ולדעת כיצד הם יכולים לסייע לכם במקרים לא רצויים.

במידה ואתם רוצים להכיר את המונחים לעומק, או שאתם זקוקים לייעוץ וליווי משפטי בנושא, אנחנו מזמינים אתכם להמשיך ולקרוא. בהמשך העמוד ענינו על השאלות הנפוצות ביותר בנושא, כך שיהיה לכם את כל המידע בצורה נגישה מול העיניים.

חדלות פירעון ושיקום כלכלי | ג'בילי משרד עורכי דין

מהו חוק חדלות פירעון?

חוק חדלות פירעון הוא חוק חדש יחסית שנכנס לתוקף בסוף שנת 2019 והוא נועד להחליף את ״פקודת פשיטת רגל״ שהייתה קיימת עד אותו רגע. מטרתו של החוק היא לגרום לצדדים המעורבים באי הסכמה כספית כלשהי (כלומר בין החייב, הנושים, גופים שונים והמדינה) להגיע להסכמה, באמצעות הליך משפטי, ולהתוות את הדרך שבה החייב יוכל להסדיר את חובותיו, בהתאם ליכולתו הכלכלית.

חוק זה נועד לשרת אנשים אשר הגיעו לקצה גבול היכולת הכלכלית שלהם, שניסו ככל שביכולתם לשלם את חובותיהם אך זהו הפתרון היחיד שנותר להם.

החוק מבדיל בין שני סוגי חייבים: חייב שהוא אדם פרטי (יחיד) לבין חייב שהוא תאגיד (חברה). עם זאת, החוק חל על שני סוגי החייבים, אם כי הוא שם יותר דגש על שיקומו הכלכלי של החייב היחיד.

מהו צו שיקום כלכלי?

צו שיקום כלכלי הוא למעשה השלב האחרון בהליכי חדלות פירעון, מה שפעם היה מוכר כהליך הכרזה על פשיטת רגל. מטרת הצו היא לקבע את המסגרת והתוכנית הכלכלית שעל החייב לעמוד בה, על מנת שיוכל לקבל הפטר מחובותיו. את הצו יכול להנפיק אך ורק בית משפט אשר דן ומנהל את הליכי חדלות הפירעון. במידה והחייב יעמוד בתנאי צו השיקום, הוא יוכל לקבל הפטר מחובותיו, לאחר תקופת זמן ממוצעת של כ-3 שנים.

בכדי לקבל את הצו יש לעמוד בכמה תנאים וביניהם:

  • עמידה בהגבלות הקבועות בחוק כגון איסור יציאה מהארץ.
  • פידיון או מימוש הנכסים והכספים של החייב שישמשו אותו לצורך פירעון החובות.
  • התחייבות לתשלום כספים אל קופה ייעודית (נקראת גם קופת הנשייה), בהתאם למצבו הכלכלי של החייב.
 

חשוב לדעת כי התנאים הקיימים בכל צו משתנים בהתאם למקרה הספציפי של כל תיק. למשל, ייתכנו מצבים שבהם תקופת השיקום הכלכלי תהיה ארוכה יותר מ-3 שנים, ובמקרים נדירים יחסית אף יכולה להתקבל ההחלטה שהיא לא תהיה מוגבלת בתקופת זמן מסוימת. מקרים כאלה לרוב מתרחשים כאשר בית המשפט מגיע למסקנה כי החייב לא התנהל בתום לב בעת יצירת החובות, או כאשר החייב לא שיתף פעולה באופן מלא בהליך עצמו.

מהם השלבים בהגשת בקשה לחדלות פירעון?

במידה והחלטתם להגיש בקשה רשמית לחדלות פירעון, חשוב שתכירו את השלבים השונים שתצטרכו לעבור בדרך.

  1. ראשית, חשוב שתדעו כי לא רק החייב יכול להגיש בקשה לכניסה לתהליך של חדלות פירעון. גם הנושה או היועץ המשפטי לממשלה יכולים להגיש את הבקשה הזו. עם זאת, במידה והחייב הוא האדם אשר מגיש את הבקשה, אזי עליו לעמוד באחד משני תנאים:
    החייב מחזיק נכסים / עסקים במדינת ישראל בזמן שהגיש את הבקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון.
  2. על החייב לגור או להוכיח שמרכז חייו הינו בישראל בששת החודשים שקדמו לבקשת הבקשה.
 

במידה וגובה החובות של החייב הינם מעל 161,236 שקלים – אזי הגורם שיוכל להעניק אישור לתחילת הליכי חדלות פירעון יהיה הממונה על הליכי חדלות פירעון (לשעבר כונס הנכסים הרשמי). במידה וסך כל החובות נמוך מהסכום שהזכרנו לעיל, אזי לשכת הוצאה לפועל עצמה תהיה זו שתוכל להעניק אישור או שלילה ליציאה לדרך.

לאחר הגשת הבקשה, יהיה למשרד הרלוונטי (הממונה על הליכי חדלות פירעון או הוצאה לפועל) שלושים ימים לבדוק את הבקשה ולהחליט האם היא עומדת בתנאים וכי ניתן להמשיך בתהליך או לא. במקרים מסוימים החייב יידרש להשלים מסמכים או הבהרות, ובמקרה שכזה אישור הבקשה לפתיחת הליכים עלול להתעכב.

לאן מגישים את טופס הבקשה לחדלות פירעון

את טופס הבקשה ניתן להגיש באופן פיזי במשרדים הממשלתיים הרלוונטיים. את הטופס ניתן למצוא בקלות באתרים השונים ברשת. עם זאת, חייבים אשר מיוצגים על ידי עורכי דין המתמחים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי יכולים להגיש את הבקשה באופן מקוון (דיגיטלי) יחד עם עורך הדין המייצג אותם. בשני המקרים יש לשלם אגרה על מנת לשלוח את הבקשה, ורק לאחר התשלום יהיה ניתן להשלים את פעולת ההגשה.

האם ישנם עורכי דין המתמחים בחדלות פירעון ושיקום כלכלי?

אכן כן. ישנו חיבור בלתי ניתן לפירוק בין העולמות הכלכליים אל העולמות המשפטיים, וקיימים לא מעט עורכי דין אשר מחליטים לעסוק בקשרים שבין השניים. בשנים האחרונות, יותר ויותר משרדים ועורכי דין פרטיים מחליטים להתמחות בחדלות פירעון ושיקום כלכלי, מתוך רצון לסייע לכמה שיותר אנשים לצאת מהחובות אל עבר חיים חדשים ושקטים הרבה יותר.

במידה ואתם רוצים לדעת האם עורך הדין שנמצא מולכם מתמחה בנושאים אלו, כל מה שעליכם לעשות זה פשוט לשאול. ההמלצה היא שייצג אתכם עורך דין אשר מתמחה לפחות באחד מההליכים, משום שרק הוא מכיר אותם לעומק וידע להעניק לכם את השירות המשפטי הטוב ביותר שישיג עבורכם את התוצאות הרצויות באמת, והוא זה שיהיה בקיא בכל השינויים שמתרחשים באופן קבוע בתחום של חדלות הפירעון והוצאה לפועל.

אם אתם מחפשים עורך דין חדלות פירעון בחיפה ובאיזור הצפון, הגעתם למקום הנכון. אנחנו במשרד עורכי הדין ״ג׳בילי״ נשמח לעמוד לשירותכם ולייצג אתכם אל מול הגופים השונים לאורך כל הדרך. אנו מתמחים בחדלות פירעון והוצאת צווים כלכליים, כך שתוכלו לדעת שאנשי המקצוע הטובים והמדויקים ביותר ניצבים בצד שלכם לאורך כל הדרך עד להפטר.

במידה ואתם זקוקים לשירותיו של עורך דין בתחום חדלות פירעון בחיפה, אנחנו מזמנים אתכם ליצור איתנו קשר. ניתן לקבוע פגישת ייעוץ דרך האתר, במסגרתה נבין בדיוק את הצרכים שלכם ונראה אילו פעולות אנחנו יכולים לבצע על מנת לעזור לכם. בנוסף, נשמח לסייע לכם במידה ועולות לכם שאלות נוספות בנוגע לכל אחד מהתהליכים שדיברנו עליהם במאמר זה. ניתן ליצור קשר עם המשרד באמצעות הטלפון: 072-3302858.

דילוג לתוכן